Nijntje slaaptrainer - veelgestelde vragen

(Onderaan deze pagina vindt u de uitgebreide gebruiksaanwijzing)

Mijn slaaptrainer is nieuw en ik wil de wekker activeren, maar de oogjes van nijntje sluiten niet als ik op de groene balk druk.
Wilt u de wekker voor het eerst instellen, dan kan het zijn dat de oogjes haperen. Houd de groene balk in het midden ingedrukt gedurende ten minste 5 seconden, duw dan met de duim van uw andere hand voorzichtig het plaatje met de oogjes naar beneden. Ze sluiten alsnog en het probleem zal zich niet meer voordoen.

Kan het ingestelde alarm ook weer worden uitgeschakeld?
Door de groene balk gedurende 5 seconden ingedrukt te houden wordt het alarm uitgeschakeld en gaan de oogjes van nijntje weer open.

Het lichtje brandt niet als ik op de groene balk druk.
Probeer de groene balk in het midden kort in te drukken. Gaat het lichtje nog niet branden, vervang dan de eerste twee batterijen (gezien van boven naar beneden als je nijntje achterover kantelt). Let er bij het plaatsen van de batterijen altijd op dat het veertje dat de batterij op de plaats houdt, niet verbuigt en in z'n geheel goed contact maakt met de batterij.

De oogjes van nijntje sluiten niet meer als ik op de groene balk drukt, terwijl de klok wel loopt.

Probeer de groene balk in het midden in te drukken gedurende ten minste 5 seconden. Sluiten de oogjes nog steeds niet, vervang dan de eerste twee batterijen (gezien van boven naar beneden als je nijntje achterover kantelt).
Let er bij het plaatsen van de batterijen altijd op dat het veertje dat de batterij op de plaats houdt, niet verbuigt en in z'n geheel goed contact maakt met de batterij.

De analoge klok loopt achter, de andere functies werken nog wel.
De klok werkt op de derde batterij (de onderste, gezien vanaf boven als je nijntje achterover kantelt) en het kan voorkomen dat deze eerder leeg raakt dan de andere batterijen. Het is in dan niet nodig om alle batterijen te vervangen, alleen de onderste.

Het digitale display is vaag of werkt helemaal niet meer.

Het display werkt op de derde batterij (de onderste, gezien vanaf boven als je nijntje achterover kantelt) en het kan voorkomen dat deze eerder leeg raakt dan de andere batterijen. Het is dan niet nodig om alle batterijen te vervangen, alleen de onderste.

Kan het muziekje uitgeschakeld worden?
Het muziekje kan uitgeschakeld worden door de volumeknop helemaal laag te draaien totdat je een klikje hoort.

Is het mogelijk om de wektijd nog te wijzigen als de wekker al is geactiveerd?
Ja, dit kan. Als nijntjes ogen gesloten zijn, kun je de ingestelde tijd alsnog aanpassen.

Tot slot...

Het vervangen van de batterijen is de oplossing voor de meest voorkomende problemen.Onze ervaring is dat de slaaptrainer het beste werkt op Duracell-batterijen. Werkt het digitale display niet meer, klinkt de muziek 'vals', loopt de analoge klok achter of willen nijntjes ogen niet sluiten of openen, vervang dan de batterijen door nieuwe alkaline (Duracell-) batterijen.


Let er bij het plaatsen van de batterijen altijd op dat het veertje dat de batterij op de plaats houdt, niet verbuigt en in z'n geheel goed contact maakt met de batterij! Dit voorkomt kleine (weliswaar op te lossen) defecten zoals een niet werkend display of lampje, of een analoge klok die achterloopt.

GEBRUIKSAANWIJZING
HET RITUEEL:

Bij het slapen gaan vertel je aan je kind dat Nijntje ook gaat slapen. Hou de groene balk op de rand van het bed ingedrukt gedurende 5 seconden totdat de ogen van nijntje sluiten. Het nachtlampje gaat dan tevens 30 seconden branden. Zeg dan: “Pas als Nijntje haar oogjes opent, mag je uit je bed”.

Mocht je kind voortijds wakker worden, dan ziet het dat de Nijntje haar oogjes nog dicht heeft en herinnert zich dan wat je zei voor het slapen gaan: “Pas als Nijntje haar oogjes opent mag je uit je bed”.

Op het door jou ingestelde tijdstip (dit kan dus ook, bijvoorbeeld tijdens het weekend, een later/ander tijdstip zijn) openen de oogjes van Nijntje zich en op dat moment begint ook het muziekje: ‘Nijntje lief klein konijntje’ te spelen. Het muziekje blijft een minuut aan. Je kind mag opstaan!

Je kunt het alarm deactiveren door nogmaals 5 seconden op de groene balk te drukken; de ogen van Nijntje gaan weer open.

ALGEMEEN
MODE-knop
- met deze knop kun je wisselen van aanduidingen: tijdsaanduiding, tijdsinstelling, alarm-instellen en terug naar tijdsaanduiding.
HOUR-knop - met deze knop kun je de uren instellen.
MIN-knop
- met deze knop kun je de minuten instellen.
VOLUME-knop - met deze knop kun je het volume van de muziek aanpassen.

TIJD INSTELLEN:
- Begin vanuit de stand 'tijdsaanduiding´;
- Druk de MODE-knop 1x in en de tijdsaanduiding zal knipperen;
- Nu kun je de tijd instellen met de MIN-knop en de HOUR-knop (24-uurs aanduiding);
- Je hoeft de tijdsinstelling niet te bevestigen. Keer gewoon terug naar de tijdsaanduiding door de MODE-knop 2x in te drukken.

DE WEKKER ZETTEN:
- Begin vanuit de stand ‘tijdsaanduiding’;
- Druk de MODE-knop 2x in en de alarmaanduiding zal knipperen en “AL” zal rechtsboven in het display verschijnen;
- Nu kun je het alarm instellen met de MIN-knop en de HOUR-knop;
- Je hoeft de alarmaanduiding niet te bevestigen. Keer gewoon terug naar de tijdsaanduiding door de MODE-knop 1x in te drukken.

ALARM ACTIVEREN/DEACTIVEREN met groene balk:
- De groene balk activeert en deactiveert het alarm en sluit of opent de oogjes van Nijntje. Zijn de oogjes van Nijntje gesloten dan is het alarm geactiveerd.
- Zijn de oogjes van Nijntje open dan is het alarm gedeactiveerd.
- Als je het alarm activeert en de oogjes dus sluiten, zal Nijntje haar oogjes openen op het door jou ingestelde tijdstip en zal het 'Nijntje, lief klein konijntje' muziekje te horen zijn.
- Als Nijntje haar oogjes open heeft, is het alarm niet geactiveerd en zal de wekker niet afgaan.

NACHTLAMPFUNCTIE:
- Druk kort op de groene balk om de digitale en de analoge klok te verlichten.
- Het nachtlampje zal automatisch uitgaan na 30 seconden.
- De analoge klok is voorzien van lichtgevende wijzers.

BATTERIJEN:
- Deze slaaptrainer werkt op 3 AA 1,5V-batterijen. Deze zijn niet inbegrepen.
- Let op bij het plaatsen van de batterijen dat de polariteit “+” en “-” correct is.
- Gebruik uitsluitend Alkaline batterijen.- Mix geen oude batterijen met nieuwe.
- Mix geen alkaline, normale (carbon-zinc), of oplaadbare (nickel-cadmium) batterijen.
- Laad geen normale batterijen op.
- Oplaadbare batterijen alleen opladen onder ouderlijk toezicht.
- Verwijder legen batterijen uit het product.
- Maak geen kortsluiting met de stroomtoevoer.

Dit product is geen speelgoed. Indien de ogen van Nijntje telkens open en dicht worden gedaan zullen de batterijen sneller aan vervanging toe zijn.

Montagetips speelgoedkisten

We raden aan om tijdens de montage niet alle schroeven direct volledig strak aan te draaien.
Om wankelen te voorkomen en alle delen goed passend te houden, is het raadzaam de schroeven iets te laten uitsteken en pas als alle onderdelen gemonteerd zijn, de kist op een vlakke ondergrond te zetten en dan de laatste millimeters in te schroeven.
Ingeval het deksel op een kier blijft staan, kan het helpen om de schroeven van de pianoscharnieren (de twee scharnieren die het deksel met de achterzijde verbinden) iets losser of juist iets strakker te draaien.